Next-level writersroom Dutch Media Week

Next-level writersroom Dutch Media Week

10 Oktober 2019 om 13:00, Hilversum

Op donderdag 10 oktober 2019 organiseert Scriptbank een ‘next-level writersroom’ tijdens de Media Night in Beeld en Geluid. Dit programma is gericht op beginnende makers afgestudeerd van scenario-, film- en kunstopleidingen. Makers kunnen deelnemen aan één van de vier writersrooms rond verschillende thema’s, gehost door omroepen en producenten. Betrokken partijen zijn in ieder geval VRPO Dorst, NewBe, Beeld & Geluid en AVROTROS.

Het uitgangspunt van elke writersroom is een concrete vraag of thema van een omroep of producent. In een plenaire sessie met ongeveer tien makers per writersroom worden ideeën gegenereerd en besproken. Er worden drie ideeën geselecteerd, die vervolgens in kleine groepjes worden uitgewerkt. Deze ideeën worden weer in een plenaire setting gepitcht aan de omroep of producent die de vraag heeft ingebracht. Makers krijgen feedback van de omroep/producent en van elkaar. Er vinden 2 x 2 writersrooms parallel plaats.

In de writersroom staat het genereren en doorontwikkelen van ideeën centraal. Deelnemers maken kennis met brainstormtechnieken, en ontdekken hoe je je eigen en elkaars creativiteit kunt gebruiken om ideeën sterker te maken. Bij de presentatie van je idee train je ook je pitch- en presentatievaardigheden, en leer je met de ogen van een omroep of producent naar je eigen idee te kijken. In iedere groep zitten makers van verschillende opleidingen, en door de samenwerking krijg je een idee met wie je een creatieve klik hebt. Die klik kun je vervolgens met een drankje verder onderzoeken.

Het talentprogramma vormt het middagdeel van de Media Night op 10 oktober. Aansluitend is een netwerkborrel met het netwerk van het Media Park, uitlopend in een inspirerende avond voor nieuwe beeldmakers in Beeld en Geluid.

Wanneer? Donderdag 10 oktober tussen 13.00 u n 17.00 u.
Waar? Beeld en Geluid, Mediapark, Hilversum
Kosten: €15 Meld je uiterlijk 1 oktober aan via het inschrijfformulier hieronder

Gwyneth Sleutel gwyneth@scriptbank.nl

Agenda

Nieuws

TESTCASE Binnen een maand met je plan aan tafel bij een producent
TESTCASE Voor producenten
Een voet tussen de deur Scriptbank in Plot Magazine
Scriptbankmatch krijgt scenario-ontwikkeling Camiel Schouwenaar en Job Tichelman