Testcase

Testcase

14 Februari 2020 om 15:00, Amsterdam

In de laatste maanden van 2019 werken verschillende teams keihard aan de indiening voor verschillende competities, zoals KORT!, De Ontmoeting of de Videoland Academy. Je mindset is nu die van een winnaar, en dat moet ook.

Wij kijken alvast vooruit naar het moment dat de brief in de bus valt, teleurstellingen worden verbeten of weggespoeld, en tientallen prachtige ideeën op digitale planken verdwijnen. De kans dat je project geselecteerd wordt is klein, en de reden tot afwijzing divers maar vooral diffuus. Je idee kan niet passen in het kader van deze competitie, is productioneel moeilijk haalbaar, of andere plannen spreken kennelijk meer tot de verbeelding.  

In sommige gevallen heb je bruikbare feedback meegekregen waarmee je je plan verder kunt ontwikkelen. Of je gaat een kort plan uitwerken tot een langere film. Want je bent verliefd geworden op het idee of de samenwerking smaakte naar meer. Als je verder gaat, is het wel belangrijk dat je een nieuw perspectief krijgt. 


Ontwikkel een nieuwe ambitie

Voor jou organiseren we op vrijdag 14 februari een volgende editie van Testcase, waar je jouw plan met een nieuwe ambitie kunt presenteren aan producenten. In aanloop naar deze ontmoeting word je kort maar intensief gecoacht, zodat je het plan naar dat nieuwe ambitieniveau kan tillen. (Overleg dit overigens altijd eerst met de producent met wie je het plan hebt ingediend.) We nemen dan ook de eventuele feedback van de afwijzing mee. We gaan er niet aan beginnen als je idee geen potentie heeft, daar zijn we ook eerlijk in. 


Coaching

De coaching start vanaf 15 november. Er zijn verschillende trajecten S M L. Ook als je niet indient voor een competitie, maar wel op 14 februari met producenten aan tafel wil, kun je je aanmelden. Hoe eerder je je aanmeldt hoe meer tijd je hebt om je idee te ontwikkelen.


Gesprekken met producenten

De gesprekken met producenten vinden plaats op vrijdag 14 februari in Lab111 van 15:00-17:00u. Vooraf ontvangen de deelnemende producenten een lijst met loglines van de projecten die door Scriptbank worden voorgedragen.

Neem contact met ons op:
maarten@scriptbank.nl
g
wyneth@scriptbank.nl

Agenda

15 Nov
Ben jij mijn Filmdate? (3) 14:00, Amsterdam
06 Dec
Proeftuin 15:00, Amsterdam
14 Feb
Testcase 15:00, Amsterdam

Nieuws

TESTCASE Binnen een maand met je plan aan tafel bij een producent
TESTCASE Voor producenten
Een voet tussen de deur Scriptbank in Plot Magazine
Scriptbankmatch krijgt scenario-ontwikkeling Camiel Schouwenaar en Job Tichelman