Projecten in de etalage

Zo'n dag Zo'n dag Willem Hietkamp

Isn't it ironic? Een vrouw wil haar kinderen niet met opa mee laten rijden omdat 'ie een gevaar op de weg zou zijn. Maar als ze ze vervolgens zélf meeneemt, veroorzaakt zíj het ongeluk.

Het idee is ontstaan door een oproep in de krant. De vrouw vroeg advies over haar schoonvader die zijn rijbewijs maar niet op wilde geven, terwijl hij volgens haar een gevaar op de weg was. Het leek mij heel grappig dat door iemands overbezorgdheid de echte ramp zou plaatsvinden. Van daaruit ontstond dit verhaal waarin de klappen maar blijven komen en er een dubieuze hoofdrol wordt gespeeld door een afwezige ex.

De Zuiderzeemeermin De Zuiderzeemeermin Olga Ponjee

Flevoland, 1957. Door de drooglegging spoelt een mysterieus zeemonster aan in een klein vissersdorpje. David, zoon van de plaatselijke dominee, raakt in de knel tussen de aantrekkingskracht van het monster en de strenge zeden die hij heeft geleerd van zijn vader.

De Gewoonlogische Slager De Gewoonlogische Slager Jasper Scholten

De Gewoonlogische Slager is een tragikomedische film waarin de traditionele dorpsslager Johnny de strijd aan moet gaan met de nieuwe bio-slager aan de overkant om zijn klanten en vrouw voor zich terug te winnen, in een tijd waarin mensen kritischer beginnen na te denken over wat het kopen van vlees betekent voor de dieren en het milieu.

Nieuws

Agenda

27 Nov
Deadline KORT! 16:59, Amsterdam
15 Dec
VERS Awards Proeftuin 13:00, Amsterdam

Makers

Nieuwe projecten