Job Tichelman

Job Tichelman

Scriptschrijver

Op zoek naar projecten om aan mee te schrijven en naar mensen om mijn eigen plannen mee te realiseren.
In november heb ik voor de Ntr Kort!-reeks 'Tampons en Luiers' ingediend. Over een jongen van veertien die net als ik in een rolstoel zit en gaat zwemmen met vrienden. In het zwembad wordt hij geconfronteerd met zijn eigen onzekerheid. Verder werk ik samen met Jelle Nesna (Lucia, 2014) aan een romantische komedie over een dove jongen.

Ik hou van verrassende, ontroerende verhalen over personages die zich vanuit een underdog-positie terug knokken. Daarvoor belanden ze eerst in allerlei schrijnende maar daardoor ook vaak grappige situaties. Hun verbetenheid om voor vol te worden aangezien is hun grootste vijand. Daarin lijken ze op mij.

Een paar jaar geleden dacht ik een geniaal filmidee te hebben. Ik kocht Final Draft en begon gelijk aan de eerste scene. Ik kon schrijven, want ik had journalistiek gestudeerd en werkte als copy writer. En, ik had fantasie te over. Toen bleek dat ik niets wist van filmstructuur. Ik kocht boeken over script schrijven en kwam al lezend tot nieuwe inzichten en drastische verbeteringen voor mijn filmidee.

Omdat ik al snel wist dat ik serieus verder wilde als scenarist, ben ik in december 2012 van Groningen naar Amsterdam verhuisd. Ik verdiende mijn geld met freelance tekstklussen en werkte ondertussen verder aan mijn script. Inmiddels heb ik mijn eerste 'officiƫle stappen' in de filmwereld gezet. Op naar de volgende.

Projecten