Iris van  Vliet

Iris van Vliet

Scripteditor

Een scherpe, frisse blik nodig?
In 2016 studeerde ik cum laude af in film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, waar ik mijn afstudeeronderzoek deed naar het proces van scenario-ontwikkeling. Tijdens mijn stage bij Topkapi Films werkte ik nauw samen met dramaturge Marijn Bloemen en groeide mijn liefde voor scenario en dramaturgie.

De afgelopen 3 jaar werkte ik samen met regisseurs, scenaristen en producenten aan uiteenlopende projecten: korte films, speelfilms en televisiedrama. Ik heb als freelance script editor en als docent scenario schrijven inmiddels een grote hoeveelheid film- en dramaprojecten mogen lezen, redigeren, analyseren en beoordelen en met makers om de tafel gezeten om feedback en advies te geven, te brainstormen en te ondersteunen.

Als zelfstandig script editor werkte ik (op projectbasis) samen met Topkapi Films, The Film Kitchen en IDTV. Meest recent gaf ik dramaturgisch advies voor Vechtmeisje (The Film Kitchen, regie: Johan Timmers), die meerdere prijzen won. Momenteel werk ik als script editor o.a. aan Een Groot Geweld (Topkapi Films, scenario: Manon Uphoff).

Naast mijn werkzaamheden als script editor/dramaturg, geef ik als filmdocent (schrijf)cursussen, masterclasses en workshops op het gebied van film en scenario. Dat doe ik onder meer bij het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, bij online schrijversacademie Editio.nl en bij Het Literatuurhuis/ILFU Academy (Utrecht).

Ik geloof sterk in de kracht van creatieve samenwerking. Als script editor ondersteun ik makers bij hun creatieve proces en bij de ontwikkeling van het best mogelijke verhaal.

Projecten