Wisse Stolk

Wisse Stolk

Regisseur

Ontwikkeling van een webserie met Wanderlust en commercieel werk.
Over mij

Wie ik ben

Mijn filmcarrière startte toen ik 13 was en voor het eerst de The Lord of the Rings trilogie zag. Ik was meteen verkocht. Om een complete wereld te creëren, waar de kijkers zich in kunnen verliezen, was de ultieme droom voor mij! Ik ben Wisse, geboren in 1987 in Amersfoort en momenteel wonend en werkzaam als freelancer in Utrecht. Ik zie nog steeds de originele aantrekkingskracht die The Lord of the Rings op mij had, mijn filmkennis is sindsdien echter enorm gegroeid.


Wat ik heb geleerd

In 2004 maakte ik mijn eerste film Soldaatje over de vergelijking tussen kindsoldaten en kinderen die oorlogje spelen. In 2006 startte ik met mijn studie Audio Visuele Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ik heb daar zoveel mogelijk inzicht in elk aspect van filmmaken opgedaan om in 2012 af te studeren als fictie-regisseur.


Wat ik gaaf vind in film

Ik hou van verhalen die gevuld zijn met een zeker optimisme. Ik wil dat een verhaal de volledige pijnlijke waarheid toont, maar ook dat kleine vleugje hoop dat een personage heeft voor de toekomst. Onze wereld die zo donker, vuil en vol oorlog lijkt, laat me juist de vele positieve eigenschappen van de mens zien! Mensen lijken een enorme weerstand te hebben tegen hopeloosheid.


Mijn filminspiratie:

City of the Lost Children
In America
Spirited Away
The Lord of the Rings
Moonrise Kingdom

Projecten