Edwin Goldman

Edwin Goldman

Producent

Op zoek naar makers met ambitie.
Edwin behaalde een BA en MA Film Studies aan de UvA en studeerde Cinema Studies aan de New York University. Daarna studeerde hij af aan de filmacademie met drie eindexamenfilms. De films werden geselecteerd voor internationale festivals en wonnen prijzen, waaronder: nominatie IDFA Award for Best Student Film, Tuschinski Award en VPRO Documentaire prijs.

Zijn eerste speelfilm produceerde hij in 2009: De weg naar Cádiz (Jonathan Herzberg & Shariff Korver). De film ging in première op het Nederlands Film Festival en werd vertoond op het CPH:PIX Festival in Denemarken. De film was elf weken onafgebroken in Nederlandse filmtheaters te zien.

In 2011 richtte Edwin het productiebedrijf Goldman Film op. Hij produceerde de korte film What We’ll Remember ( Jonathan Herzberg), werkte aan grote marketingcampagnes voor film-, televisie- en theaterproducties en produceerde diverse opdrachtfilms. In 2013 werd hij als jongste deelnemer aangenomen bij het Creative Producer’s Lab van Binger Filmlab. Hij werkt samen met producent Petra Goedings met wie hij op vaste basis co-produceert als onderdeel van Phanta&CO. Edwin wordt regelmatig gevraagd om workshops en presentaties te geven aan beginnende filmmakers door oa. het International Film Festival Rotterdam en Kunstbende.

Momenteel werkt hij aan de verfilming van de Young Adult thriller VALS van Mel Wallis de Vries met regisseur Dennis Bots, die in 2016 uit moet komen. Daarnaast heeft hij verschillende projecten met zowel beginnende als ervaren makers in diverse stadia van ontwikkeling en financiering. Ook is hij bezig met het oprichten van een stichting die jongeren begeleidt bij het ontwikkelen van hun talent.

Projecten