Accelerator voor film- en televisiemakers

Hoe het begon

In 2009 vroegen twee scripteditors zich af waarom producenten, scenarioschrijvers en regisseurs elkaar zo slecht konden vinden. Ze gingen hen regelmatig bij elkaar brengen in Proeftuinen, producentenborrels en speeddates en bedachten een platform waarbinnen ideeën binnen de 'driehoek' konden worden uitgewisseld. Om de wereld transparanter te maken, maar wel veilig: Scriptbank.

Gaandeweg ontdekten we dat een match niet online ontstaat en werd een persoonlijke uitwisseling weer het hart van de activiteiten, zoals bij Ben jij mijn Filmdate? De afgelopen jaren hebben we samengewerkt met FPN, NCP, Netwerk Scenarioschrijvers, DDG, Beeld & Geluid en natuurlijk met vele gepassioneerde makers.  


Wat we doen

We helpen makers hun film- of televisieplan te ontwikkelen en te presenteren en zorgen dat ze andere makers en producenten kunnen ontmoeten

Het Ideeënlab is voortgekomen uit het eerdere Testcase. In het Ideeënlab kun je je helemaal concentreren op wat jij wilt vertellen. Je werkt één-op-één met een scriptcoach aan je film- of televisie-idee tot je een soort prototype hebt. Dan is het tijd om er een producent of omroep bij te halen.

Of je kunt je plan in de Proeftuin testen bij vakgenoten. Feedback geven en ontvangen staat hier centraal.

Ben je in een fase dat je partners wilt zoeken voor je plan dan kun je terecht bij een van onze Filmdates.

Het platform is de basis van waaruit je je idee deelt. Als we maandelijks producenten updaten over het Ideeënlab, of makers intekenen op speeddates, moeten profielen actueel zijn. 

In 2020 willen we zorgen dat onze initiatieven elkaar versterken door meer samenhang. Het platform wordt onlosmakelijk onderdeel van alle events, waarmee het door kan groeien naar de dynamische community die we vanaf het begin voor ogen hadden. Ook streven we naar een nog duurzamere relatie met makers en producenten. Daarnaast willen we de samenwerking met diverse stakeholders in het veld nog verder verbreden en versterken.  


De gezichten achter Scriptbank 

Maarten Almekinders is initiator en drijvende kracht achter Scriptbank.
Begon als stagiaire bij het Filmmuseum, werkte als schrijver en scripteditor bij tal van langlopende series, was dramaturg bij de NCRV, adviseur bij het Mediafonds, freelance scripteditor, is co-creator van televisieseries (Keizersvrouwen, 2019) en kent heel veel makers en organisaties. 
maarten@scriptbank.nl / 06-24257827

 

Gwyneth Sleutel is een buitengewoon scherpe én prettige scripteditor, werkt ook als hoofdredacteur van het VERS magazine, geeft pitch-workshops en werkt als talentcoördinator op het NFF. Heeft de contacten met de opleidingen en staat middenin de nieuwe generatie makers. gwyneth@scriptbank.nl / 06-31158580

Blijf op de hoogte van alle events en abonneer je op de Nieuwsbrief    

Scriptbank en De Proeftuin zijn initiatieven van Stichting De Proeftuin. 
Bestuur: 
Maarten AlmekindersAndré BosSander Offenberg 

Agenda

13 Maa
Pitches Ideeƫnlab 15:00, Amsterdam

Nieuws

Scriptbank start met Ideeƫnlab Meld je nu vrijblijvend aan